Sałatka z winogronami, tuńczykiem i selerem naciowym

Sałatka-z-winogronami,-tuńczykiem-i-selerem-naciowym--przepis

Składniki na danie – Sałatka z winogronami, tuńczykiem i selerem naciowym:

  • 2 garście świeżej rukoli
  • 2 garście świeżej roszponki
  • kiść czerwonych winogron
  • ser pleśniowy typu gorgonzola
  • tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
  • seler naciowy
  • dresing z soku z cytryny, miodu, musztardy francuskiej z odrobiną oliwy z oliwek
  • paczka chipsów z suszonych owoców od Crispy Natural – Chrup ANANASA
  • prażone migdały

 

Przygotowanie:

Sałatkę najlepiej podać ułożoną warstwami na talerzu – bez mieszania.

Sałatę myjemy i odstawiamy do wysuszenia. Wykładamy ją na talerz po czym dodajemy delikatnie rozdrobnionego tuńczyka. Następnie układamy winogrona – umyte i osuszone kroimy na połówki lub jeśli są większe na ćwiartki. Do takiej kompozycji dodajemy pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojonego selera naciowego. Całość skrapiamy dresingiem, posypujemy suszonym ananasem, a następnie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Sałatka gotowa!

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (214 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...