Przepis na: Sałatka szpinakowa z migdałami i pomarańczą

salatka-z-pomarancza-i-szpinakiem

Składniki na danie – Sałatka szpinakowa z migdałami i pomarańczą:

  • 1 garść szpinaku
  • 2 pomarańcze
  • 15 dag sera feta
  • 4 łyżki migdałów np. Bakalland
  • 1 łyżka żurawiny np. Bakalland
  • olej rzepakowy
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól morska- MŁYNEK
  • pieprz kolorowy ziarnisty

Przygotowanie:

Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Jedną pomarańczę obrać ze skórki i białej błonki, i pokroić w kosteczkę. Pokrojoną pomarańczę dodać do szpinaku. Dodać migdały, żurawinę i pokrojony w kostkę ser feta.

Sos:

Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok, łącząc go z olejem rzepakowym. Posolić i dodać wyciśnięty czosnek.  Wszystkie składniki sosu wymieszać. Sosem polać sałatkę i doprawić pieprzem.

Smacznego!

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (184 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...