Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą
Składniki na danie: Sałatka z kuskusem, rukolą, oliwkami i fetą
- 1 szklanka kuskus
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek posiekanej rukoli
- 1 szklanka posiekanych oliwek
- ½ szklanki posiekanej czerwonej cebuli
- ½ szklanki posiekanego selera naciowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ szklanki sera feta
Sposób przygotowania:
Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu opłucz zimną wodą. Przesyp do miski i dodaj oliwę a następnie dokładnie wymieszaj. Wsyp pozostałe składniki i zamieszaj. Przypraw do smaku.
Przepis pochodzi z programu: Świeże smaki z Anną Olson, nadawanego od poniedziałku do piątku o 13:00 i 13:30 w Polsat Food Network.
Komentarze
Robię różne sałatki,ale takiej nie znam,więc warto wypróbować.
Ja też nie znam.
Dla mnie też to totalna nowość 😉
Sałatka wygląda apetycznie, ale oliwki to akurat jedne z najmniej lubianych przeze mnie składników. Za fetą też zbytnio nie przepadam – jest bardzo słona. Aczkolwiek miłośnicy tych produktów powinni być zadowoleni.
Fajny i ciekawy pomysł
uwielbiam kuskus i szukam wciąż nowych inspiracji 🙂
Zamiast kuskusa dałabym kaszę pęczak, a do tego wszystkiego dodała jeszcze suszone pomidory i już byłoby z pewnością w 100% idealnie! 🙂
Też fajna sałatka i na kolacje odpowiednia sycąca ale nie tucząca