Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Składniki na danie: Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

  • 200 g dynii
  • 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr
  • Pół opakowania rukoli
  • 10 ciemnych winogron
  • 100 g sera brie
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

  1. Dynię obierz, wydrąż, a następnie pokrój miąższ w długie, cienkie plastry. Nasmaruj je następnie oliwą i grilluj przez chwilę na ruszcie.
  2. Opłucz sałatę w zimnej wodzie, dokładnie osusz i ułóż na półmisku. Wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr, który doskonale uzupełni smak dania, z przygotowaną wodą oraz oliwą.
  3. Pokrój na połówki winogrona, jak również w niedużą kostkę ser, a następnie wyłóż kawałki na sałatę. Zgrillowane plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również ułóż na sałacie. Tak przygotowaną sałatkę polej gotowym sosem i podawaj z bagietką ziołową.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (353 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...