Roladki schabowe z goudą, szpinakiem i sosem wiosennym

Ten łatwy i oryginalny przepis na roladki schabowe z serem, szpinakiem i sosem, będzie hitem na Twoim stole.

Roladki schabowe z goudą, szpinakiem i sosem wiosennym

fot. MSM-Mońki

Roladki schabowe z goudą, szpinakiem i sosem wiosennym

Składniki:

– schab bez kości (4 kotlety, każdy po 12 dag)

– garść świeżego szpinaku

– 8 plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki

– sól i pieprz do smaku

– 1 łyżka oleju

Sos wiosenny:

– 100 g śmietankowego serka topionego MSM Mońki (4×25 g, mini-czteropak)

– 250 ml śmietanki słodkiej 18%

– garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn

– sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).

Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (149 głosów, średnia: 4,38 z 5)
zapisuję głos...