Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym

Pulpeciki-z-makaronem-w-sosie-pomidorowym

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: niski

Składniki na danie – Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym:

–        przyprawa uniwersalna Delikat Knorr

–        Bulion cielęcy Knorr

–        1 słoik Sosu pomidorowo-śmietanowego Knorr

–        500 g dowolnie wybranego makaronu

–        300 g mielonej cielęciny

–        1 jajko

–        1 marchewka (ok. 150 g)

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Całość wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną Delikat.
  3. Zaangażuj dziecko we wspólne gotowanie, prosząc je o uformowanie ze zmielonego mięsa pulpetów wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki.
  4. Wrzuć pulpeciki do pół litra gotującej wody z Bulionem cielęcym Knorr. Czas gotowania: 5 minut.
  5. Po dodaniu Sosu pomidorowo-śmietanowego całość gotuj przez 15 minut, delikatnie mieszając.
  6. Na koniec makaron i pulpeciki polej dowolnie wybranym sosem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (180 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...