Pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym

Ten przepyszny przepis na pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym na pewno zaspokoi twoje pragnienie słodyczy. Zrób go według tego przepisu

Pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym

Pudding z kaszy jaglanej z truskawkami w kremie balsamicznym

Poziom trudności dania – pudding z kaszy jaglanej – średni

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej firmy Kupiec
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g śmietanki 30%
  • 200 g truskawek
  • 2-3 łyżki kremu na bazie octu balsamicznego

Sposób wykonania:

Truskawki pokroić w ćwiartki, wymieszać z łyżką cukru i kremem balsamicznym, odstawić.

Kaszę sparzyć wrzątkiem i wypłukać na sicie pod bieżącą zimną wodą. Zalać w garnku mlekiem, dodać łyżkę cukru i gotować na małym ogniu przez ok 15 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie mleko. Przestudzić i wymieszać ze śmietanką.

Truskawki ułożyć na dnie czterech szklanek lub małych miseczek, na wierzch ułożyć śmietankową kaszę, wstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać przystrojone truskawkami.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (223 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...