Przetwory: Dojrzałe winogrona w cytrynowej marynacie z nutą cynamonu

Przetwory: Dojrzałe winogrona w cytrynowej marynacie z nutą cynamonu

Składniki:

  • winogrona ciemne, 250g
  • winogrona jasne, 250g
  • cukier, 60g
  • 1 i ? szklanki wody
  • skórka z ? cytryny,

Produkty KAMIS:

  • Goździki, 6 szt.
  • Cynamon kora Specialite, ? laski
  • Ocet Cytrynowy, 100 ml

 

Sposób przygotowania:

Winogrona umyć, osączyć i układać na przemian w słoiczkach, dodając po trzy goździki na słoik, kawałek kory cynamonu, skrawki skórki cytryny. Zagotować 1 i ? szklanki wody z 60 g cukru i 1/2 szklanki octu cytrynowego, dodać szczyptę soli. Gorącym syropem zalać owoce, szczelnie zakręcać wieczka, pasteryzować 15 minut.
Doskonale nadają się do dekoracji półmisków, galaret, wędlin. Najlepsze do spożycia po 4 – 5 dniach.

 


1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (66 głosów, średnia: 4,39 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

?>