Łatwe przepisy na BRUSCHETTĘ

Autorem tych przepisów jest Marco Ghia – szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej.

bruschetta-truskawki-i-ricottaPrzepisy na BRUSCHETTĘ: z ricottą, truskawkami,  rzodkiewką, miodem i bazylią

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 3 kromki chleba
  • 200 g ricotty
  • 30 g bazylii
  • 5 rzodkiewek
  • miód

Sposób przygotowania:
Tostujemy chleb. Ricottę, bazylię i rzodkiewki miksujemy na krem. Dekorujemy truskawkami i miodem. Smacznego!

Przepisy na BRUSCHETTĘ: z bobem, pesto i kurczakiem

bruschetta-kurczak-bób-pesto

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 50 g bobu
  • świeży tymianek
  • czosnek
  • 3 kromki chleba
  • bazylia
  • orzeszki piniowe
  • sól
  • parmezan

Sposób przygotowania:
Smażymy kurczaka na oliwie, dodając czosnek, świeży tymianek i bób. Przygotowujemy pesto, miksując prażone orzeszki piniowe, bazylię, parmezan, sól i oliwę. Na natarty wcześniej czosnkiem chleb wykładamy kurczaka z bobem, na którego wierzch nakładamy pesto. Smacznego!

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (268 głosów, średnia: 4,55 z 5)
zapisuję głos...