Przepisy mojej babci: Deser włoski z migdałami – przesłała Martyna J.

 Deser włoski z migdałami

Przepis na: 4 porcje, Porcja: 315 kcal, Przygotowanie: 40 minut

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 1 opakowanie budyniu cappuccino
  • 1 litr mleka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • Szklanka śmietanki kremowej
  • 1 fix do bitej śmietany
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie

Budyń czekoladowy przygotuj zgodnie z instrukcją o przelej równe porcje do czterech wysokich szklanek. Odstaw do wystudzenia. Przygotuj budyń cappuccino. Na chłodną warstwę budyniu czekoladowego nałóż cappuccino i wystudź. Migdały upraż na suchej patelni. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i fixem, udekoruj nią warstwy budyniu i posyp płatkami migdałów. Zamiast budyniu czekoladowego i cappuccino możesz wykorzystać budynie owocowe.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (183 głosów, średnia: 4,46 z 5)
zapisuję głos...