Łosoś w papilotach z warzywnym spaghetti

Ten przepyszny Łosoś w papilotach będzie ozdobą twego stołu i zrobi dobre wrażenie na każdym gościu,

 

Łosoś w papilotach

Łosoś w papilotach z warzywnym spaghetti

Łosoś w papilotach – Przepis na grilla: czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 30 ml oleju
  • 60 g masła
  • 150 g marchwi
  • 1 cukinia
  • 1 łyżeczka Pieprzu Cytrynowego – KAMIS
  • 1 łyżka Przyprawy Kamis Fit up! Do potraw z ryb i owoców morza – KAMIS
  • Sól morska ziołowa w młynku – KAMIS

 

Sposób przyrządzenia

Łososia oczyść, posyp przyprawą do ryb. Obraną marchewkę pokrój na spaghetti. Zblanszuj w wodzie z solą i cukrem. Z zielonych części cukinii również przygotuj spaghetti, blanszując w tym samym wywarze. Na folii aluminiowej ułóż łososia, posyp pieprzem cytrynowym i solą ziołową. Na wierzchu ułóż masło, następnie warzywne spaghetti. Folię zawiń w kształcie łódki. Piecz na grillu.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (231 głosów, średnia: 4,60 z 5)
zapisuję głos...