Zupa wiosenna z pomidorami i brokułem
Składniki na danie – Zupa wiosenna z pomidorami i brokułem:
- Międzybrodzki Makaron kolanko – 250g
- Pomidory w puszcze – 400 ml
- Wywar mięsny – 400 ml
- Cebula – 1 szt.
- Marchew – 2 szt.
- Brokuł – 1szt.
- Olej – 1 łyżka
- sól, pieprz, cukier
- 2 marchewki
- 1 brokuł
Sposób przygotowania:
- Międzybrodzki Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
- Wywar gotujemy razem z marchewkami
- Brokuł dzielimy na różyczki
- Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
- Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.
- Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.
- Przyprawiamy solą, pieprzem.
- Na koniec dodajemy ugotowane brokuły i groszek.
- Podajemy z makaronem.
Jeśli lubisz zupy jarzynowe, zobacz ten przepis:
Zupa krem z kalafiora na rozpoczęcie sezonu kalafiorowego!
Sezon na kalafiory właśnie się zaczyna. Pojawiają się one na straganach i ryneczkach, kusząc pięknym połączeniem delikatnego kremowego koloru i soczystej zieleni. Dowiedz się, jak przygotować pyszną i pożywną zupę krem z kalafiora. Zupa krem
Komentarze
Taka pomidorowa w nowym wydaniu 🙂
Świetny pomysł na odświeżenie zupy pomidorowej 😉
Ta zupa to dla mnie. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.