Spaghetti z krewetkami na winie – przepis

malma_spaghetti_z_krewetkami_na_winie_potrawa2

Spaghetti z krewetkami na winie:

Składniki:

– 200 g makaronu Malma Spaghetti

– około 12 sztuk krewetek tygrysich

– 1 ząbek czosnku

– 2-3 duże pomidory (bez skórki)

– 100 ml białego, wytrawnego wina

– natka pietruszki

– 2 łyżki masła

– sól, biały pieprz do smaku

Dodatkowo do dekoracji: parmezan, pietruszka.

Przygotowanie:

Rozmrożone krewetki wrzucamy na 2 minuty do posolonej, gotującej się wody. W międzyczasie na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Następnie wrzucamy odrobinę pietruszki, pokrojone w kostkę pomidory i zalewamy winem. Po uzyskaniu konsystencji sosu dodajemy krewetki, na końcu dokładamy ugotowany makaron. Ozdabiamy pietruszką i parmezanem.

Idealne uzupełnienie: białe, wytrawne wino.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (243 głosów, średnia: 4,66 z 5)
zapisuję głos...