Przepis na: Krupnik z kaszy jaglanej

Krupnik z kaszy jaglanej

Składniki na danie – Krupnik z kaszy jaglanej:

  • – 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,
  • – Bulion grzybowy Knorr,
  • – Przyprawa w płynie Delikat Knorr,
  • – 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,
  • – 15 dag kaszy jaglanej,
  • – 6 dag makaronu muszelki,
  • – 1 cebula,
  • – pół szklanki śmietany,
  • – pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu.
  2. W reszcie wywaru ugotuj makaron.
  3. Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie.
  4. Połącz kaszę, makaron, kostkę Bulionu grzybowego Knorr, cebulę, grzyby oraz śmietanę.
  5. Gotuj kilka minut. Na koniec dopraw potrawę przyprawą w płynie Delikat Knorr. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.
1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (103 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce
Komentarze
  1. Zdjęcie profilowe bbo
    bbo  25 lutego 2015 12:00

    Idealny na zimowe dni.

    Odpowiedz
  2. Zdjęcie profilowe camillafed88
    camillafed88  25 lutego 2015 14:51

    pyszne 🙂

    Odpowiedz
  3. Zdjęcie profilowe lilkawodna
    lilkawodna  25 lutego 2015 16:12

    Taki lepszy ten krupnik, bo z grzybami i kasza z makaronem. Na bogato.

    Odpowiedz
  4. Zdjęcie profilowe Gocha
    Gocha  25 lutego 2015 17:05

    Brzmi smacznie. Nigdy nie jadłam krupniku ze śmietaną – warto spróbować 🙂

    Odpowiedz
  5. Zdjęcie profilowe Wusia
    Wusia  25 lutego 2015 19:00

    Krupnik z makaronem? – niespotykane połączenie, ale czemu nie.Ja jeszcze do krupnika dodaje dużo zielonej pietruszki.

    Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe Redakcja
      Redakcja  25 lutego 2015 20:07

      Także zastanawiałyśmy się nad tym makaronem – całe życie krupnik był z ziemniakami. A co do pietruszki – zdecydowanie tak – im więcej tym lepiej

      Odpowiedz
  6. Zdjęcie profilowe martucha180
    martucha180  26 lutego 2015 09:52

    Z kaszą jaglaną nie jadłam krupniku, wolę z pęczakiem.

    Odpowiedz
  7. Zdjęcie profilowe Kmakolagwa
    Kmakolagwa  23 maja 2015 13:22

    Nie jadłam nigdy krupniku z kaszą jaglaną, ale fajnie próbować coś nowego.

    Odpowiedz
  8. Zdjęcie profilowe Hidari11
    Hidari11  30 czerwca 2015 19:36

    Uwielbiam tę zupę, w ogóle krupnik z każdą kaszą.

    Odpowiedz
  9. Zdjęcie profilowe marczella
    marczella  19 lipca 2015 10:52

    Wypróbowałam ten przepis i rodzinka jest zachwycona 🙂

    Odpowiedz
  10. Zdjęcie profilowe IwonaLFC
    IwonaLFC  18 września 2015 21:47

    Nieco intrygujący, ale ciekawy przepis 🙂

    Odpowiedz
  11. Zdjęcie profilowe plum12
    plum12  7 kwietnia 2016 13:36

    Pyszności, zrobiłabym bez grzybków, aby maluch zjadł:)

    Odpowiedz
  12. Zdjęcie profilowe stokrotkapolna
    stokrotkapolna  8 kwietnia 2017 07:53

    Taki lubię. No faktycznie ciekawy ten artykuł Zupka na pewno smaczna..Można poznać kulturę innych krajów.Ale nasze zwyczaje są dla mnie najmilsze.Zmiany i owszem,można jakieś wprowadzać, ale tradycja musi być.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.