Przepis na: Krem buraczany

 Krem buraczany

Składniki na danie – Krem buraczany:

  • – 400 g buraków,
  • – 2 sztuki Rosołu z kury Knorr,
  • – 150 g ziemniaków,
  • – 100 ml śmietany 36%,
  • – 1 łyżka masła,
  • – 1 łyżka suszonego majeranku,
  • – 1 litr wody

Przygotowanie:

  1. Buraki i ziemniaki obierz, następnie pokrój je w kostkę i przesmaż w rondlu na maśle.
  2. Warzywa zalej wodą, dodaj kostki bulionowe Knorr. Wszystko razem zagotuj. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj je na gładki krem.
  3. Śmietanę ubij na sztywno. Zupę rozlej do półmisków. Danie udekoruj kleksem śmietany. Jeśli chcesz, aby krem był ostrzejszy, dodaj do śmietany łyżkę chrzanu.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (212 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...