Przepis na: Karp wigilijny – prosty i szybki

Karp wigilijny – to danie obowiązkowe wielu domach. Poznaj prosty i szybki przepis, jak go podawać.

Karp wigilijny

 

Karp wigilijny – Składniki:

  • 1 karp
  • sól, pieprz

Sos:

  • 1/4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób wykonania

Filet z karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia nasmarować olejem. Ułożyć na blaszce porcje ryby, następnie całość polać sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do około 220 stopni przez 15 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (190 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...