Przepis na: Gęsta kartoflanka

Przepis na: Gęsta kartoflanka

Czas przygotowania zupy:  Gęsta kartoflanka  –  90 minut

Ilość porcji: 4

stopień trudności: łatwe

Składniki na zupę: Gęsta kartoflanka

– 175 g wędzonego boczku,

– 1 por,

– 1 kostka Rosołu wołowego Knorr,

– 1 średniej wielkości cebula,

– 750 ml bulionu,

– 250 ml śmietany,

– 1 średnia marchewka.

Przygotowanie:

  1. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
  2. Cebulę i ziemniaki obierz. Następnie pokrój je w kostkę i połącz z boczkiem. Smaż 10 minut na małym ogniu.
  3. W międzyczasie obierz pozostałe warzywa i pokrój je w kostkę. Razem ze składnikami z patelni wrzuć je do wysokiego garnka i zalej bulionem.
  4. Przypraw majerankiem, dodaj kostkę Knorr i gotuj przez 30-45 minut, aż warzywa staną się miękkie.
  5. Zmiksuj zupę przy pomocy blendera.
  6. Zagęść potrawę śmietaną, jeszcze raz zagotuj i podawaj.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (205 głosów, średnia: 4,63 z 5)
zapisuję głos...