Przepis na: Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym

Czas przygotowania dania: Dorsz w cieście piwnym –  30 minut

Ilość porcji: 4

Składnikina danie: Dorsz w cieście piwnym

  • – 800 g filetu z dorsza
  • – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
  • – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
  • – 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka Knorr
  • – 3 jajka
  • – 0,5 l piwa
  • – 2 szklanki mąki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj gęste ciasto piwne z mąki, jajek, piwa oraz rozkruszonych Przypraw w mini kostkach Smażona Cebula, Czosnek oraz Pietruszka Knorr.
  2. Pokrój dorsza na 5-centymetrowe kawałki.
  3. Maczaj rybę w mące, a następnie w cieście, i smaż na głębokim oleju przez około 10 minut.

Zobacz także: Ravioli z owocami morza oraz warzywami strączkowymi i szpinakiem

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (224 głosów, średnia: 4,71 z 5)
zapisuję głos...