Proste i szybkie danie dla wegetarian: Kotleciki z bakłażanów

Kotleciki-z-bakłażana

Przepis na: Kotleciki z bakłażanów jest autorstwa Marco Ghia –  Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej

Poziom trudności: łatwy

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki na Kotleciki z bakłażanów:

– 2 duże bakłażany
– 4 łyżki mąki
– oliwa z oliwek
– 4 łyżki startego Parmezanu
– 100g bułki tartej
– 2 jajka
– 50g drobno posiekanej natki

Sposób przygotowania:

Obierz bakłażana ze skórki, a następnie posiekaj go na delikatne, równe paseczki o grubości od 1 do 2 cm. Najpierw obtocz je w mące, następnie w mieszance złożonej z roztrzepanego jajka oraz natki pietruszki, a na końcu w bułce tartej. Usmaż na złoty kolor i posyp parmezanem. Podawaj na gorąco z solą i pieprzem.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (175 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...