Polędwiczka duszona z cebulą i musztardą

 Poledwiczka-duszona-z-cebula-i-musztarda-0Polędwiczka duszona z cebulą i musztardą

Ilość porcji:  4,

Czas przygotowania: 45 min.

Trudność: łatwe

Składniki:

•              polędwiczki wieprzowe – 2 szt.

•              Bulionetka do duszonych mięs Knorr – 1 szt.

•              cebula – 1 szt.

•              ząbek czosnku – 1 szt.

•              Przyprawa do mięs Knorr – 1 łyżka

•              musztarda francuska – 2 łyżki

•              mąka pszenna – 50 g

•              ziele angielskie – 2 szt.

•              liść laurowy – 2 szt.

•              czarny pieprz – 4 szt.

 

Sposób przygotowania:

1.            Mięso pokrój pod dużym kątem na grube steki, następnie oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąką. Obsmaż je ze wszystkich stron w garnku na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pokrojoną w plastry cebulę oraz czosnek – smaż chwilę.

2.            Dodaj 700 ml wody i zagotuj. Do garnka dodaj ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka czarnego pieprzu oraz Bulionetkę do duszonych mięs, która podkreśli smak całego dania. Polędwiczki duś na wolnym ogniu około 20 min.

3.            Powstały sos dopraw na koniec musztardą. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym puree.

 

 

 

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (149 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...