Przepis na: Penne z łososiem w pomidorowym sosie

Penne z łososiem w pomidorowym sosie

Składniki na danie – Penne z łososiem w pomidorowym sosie:

  • Makaron Lubella Pióra (1 op.)
  • Filet z łososia (300g)
  • Pomidorów krojone w puszce (2 op.)
  • Szczypiorek
  • Natka pietruszki
  • Koper włoski (1/2 bulwy)
  • Por (biała część)
  • Czosnek (4 ząbki)
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta

Filet kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie. Zdejmujemy rybę z patelni i odkładamy na talerzyk.

Warzywa siekamy drobno i smażymy na patelni dodając odrobinę oliwy z oliwek. Gdy się zarumienią dodajemy pomidory z puszki i chwilę gotujemy. Gdy sos zgęstnieje dodajemy rybę i ugotowany makaron. Podajemy udekorowane siekanym szczypiorkiem i natką.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (217 głosów, średnia: 4,65 z 5)
zapisuję głos...