Opinie o kosmetyku: Vichy Slow Age, Serum do twarzy

Opinia o kosmetyku: …”Serum jest wydajne, już mała jego ilość cudownie nawilża cerę pozostawiając na niej delikatna woalkę aksamitu. Efekt nawilżenia i gładkości skóry utrzymuje się bardzo długo. Moja przemęczona i lekko poszarzała cera nabrała świeżości i blasku. Pozbyłam się również delikatnego przebarwienia, które zostało mi po wakacjach.” – cały test – poniżej

 

Opis producenta:
Opóźnia pojawianie się oznak starzenia na różnych etapach ich powstawania: od pierwszych do widocznych zmarszczek, od drobnych przebarwień po ciemne plamy, od pierwszych widocznych oznak po utratę sprężystości. Ochrona i wzmocnienie. Skóra jest nawilżona, sprężysta i pełna zdrowego blasku, szybciej się regeneruje.

Opinia testerki: lineaZdjęcie profilowe linea
Skuteczność/efekt działania kosmetyku
Konsystencja (jeśli dotyczy)
Zapach
Trwałość użytego kosmetyku na twarzy/ciele
Wydajność
Stosunek ceny do jakości
Stosunek obietnic producenta do efektu rzeczywistego
Opakowanie (estetyka i użyteczność)

Pielęgnacja opóźniająca pojawienie się oznak starzenia.

Moja opinia:

Serum posiada lekką, kremową i przyjemną w zapachu konsystencję. Opakowanie jest bardzo praktyczne, aplikator w formie pompki  pozwala na nabranie odpowiedniej ilości preparatu co jest bardzo dużym plusem. Jest to moja ulubiona forma aplikacji kremu, ponieważ chroni to przed namnażaniem się bakterii.

Serum jest wydajne, już mała jego ilość cudownie nawilża cerę pozostawiając na niej delikatna woalkę aksamitu. Efekt nawilżenia i gładkości skóry utrzymuje się bardzo długo. Moja przemęczona i lekko poszarzała cera nabrała świeżości i blasku. Pozbyłam się również delikatnego przebarwienia, które zostało mi po wakacjach.

Dużym plusem jest również to, serum bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia przedawkowania. W związku z powyższym serum idealnie nadaje się do zastosowania pod makijaż.

Byłam sceptycznie nastawiona do testowania tego serum, ale okazało się ono idealnym kołem ratunkowym na pojawiające się pierwsze oznaki starzenia. Nie muszę już oglądać codziennie z rana szarej i zmęczonej cery.  W tym serum mi zdecydowanie pomogło.
Jeśli chodzi o usuwanie zmarszczek to mam na czole jedną, której już jakiś czas usiłuję się pozbyć. Faktycznie po miesiącu stosowania serum Slow Age, zmarszczka robi się coraz mniej widoczna. Ten zastrzyk regeneracji i witalności działa.
Przy ocenie skuteczności dałam nie 5 punktów, ale 4,5 dlatego, że musiałam czekać prawie miesiąc aby zobaczyć, że moja znienawidzona zmarszczka znika.

 

Skład serum:
Serum zawiera w swoim składzie Bajkalinę, Bifidus i Wodę Termalną z Vichy.
Woda termalna z Vichy zawiera 15 minerałów, wzmacnia, regeneruje i przywraca równowagę pH skóry. Bajkalina ma działanie antyoksydacyjne, nazywana  jest lekiem na niekończącą się młodość cery, Bifidus natomiast posiada właściwości wzmacniające.

Serum zapewnia wysoką ochronę przeciwsłoneczną w postaci wysokiego parametru SPF 25 oraz filtru UVA. Jest hipoalergiczne, nie zawiera parabenów.
Dodam jeszcze, że obecnie testuję serum w opakowaniu o pojemności  30 ml.
Natomiast opakowanie 50 ml już czeka w mojej kosmetyczce. To serum zagości w moim domu na dłużej.

vichy-slow-age-30-ml


Cena serum:
50 ml. ok. 110 zł.

Zobacz też:
Pielęgnacyjne ampułki ze skoncentrowanym BI-PHASE SERUM od KLAPP Cosmetics

Pielęgnacyjne ampułki ze skoncentrowanym BI-PHASE SERUM od KLAPP Cosmetics

Przedstawiamy nowość kosmetyczną – pielęgnacyjne ampułki ze skoncentrowanym BI-PHASE SERUM z linii POWER EFFECT firmy KLAPP Cosmetics, BI-PHASE SERUM z linii POWER EFFECT firmy KLAPP Cosmetics to innowacja w…

Top kosmetyczny: Hit kosmetyczny, czyli maski na tkaninie

Top kosmetyczny: Hit kosmetyczny, czyli maski na tkaninie

Maski na tkaninie, czy inaczej maski w płacie podbijają serca kobiet. To rodzaj maski nasączonej w płacie materiały – np. bawełny, jedwabiu lub w żelowym czy papierowym płacie.…

Oceń ten produkt:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (76 głosów, średnia: 4,71 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce
Komentarze
  1. Zdjęcie profilowe Aneta
    Aneta  5 października 2016 10:51

    Ciekawi mnie ten produkt! 🙂

    Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe linea
      linea  5 października 2016 16:09

      Ja bardzo się cieszę, że mogłam go przetestować. Zawsze można też próbować zdobyć próbki, aby się przekonać na własnej skórze o jego działaniu 🙂

      Odpowiedz
      • Zdjęcie profilowe Anett13
        Anett13  4 listopada 2016 16:48

        Czasem brak jest próbek jakiegoś konkretnego produktu. A szkoda, ja tez lubię różne rzeczy najpierw przetestować.

        Odpowiedz
      • Zdjęcie profilowe monicitia
        monicitia  16 stycznia 2017 23:21

        Z Vivchy często są:)

        Odpowiedz
  2. Zdjęcie profilowe Jaworka
    Jaworka  5 października 2016 11:54

    Świetna wyczerpująca recenzja chociaż po serum spodziewała bym się bardziej spektakularnej zmiany bo to przecież nie krem a skoncentrowany kosmetyk

    Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe linea
      linea  5 października 2016 16:06

      Nie ma kosmetyków, które czynią cuda, ale przy tym serum efekty są, chociaż tak jak napisałam na większe zmiany trzeba troszkę poczekać. Trzeba być cierpliwym 🙂

      Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe monicitia
      monicitia  16 stycznia 2017 23:22

      No i nie za tani…

      Odpowiedz
  3. Zdjęcie profilowe Bella11
    Bella11  8 października 2016 09:15

    Cena wysoka , a na jak długo wystarcza ?

    Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe linea
      linea  8 października 2016 11:01

      Cena wysoka, ale to jest serum, a nie krem. Serum jest wydajne, ponieważ nie trzeba go dużo nakładać. Obecnie tak jak pisałam używam opakowania o pojemności 30ml. Stosuję go codziennie od półtora miesiąca i ciągle jest. Jak opakowanie się skończy to mogę napisać. Natomiast cena 100 zł jest za opakowanie 50ml.

      Odpowiedz
  4. Zdjęcie profilowe stokrotkapolna
    stokrotkapolna  24 października 2016 04:15

    Chętnie bym wypróbowała takie serum. Cena co prawda jest wysoka, ale serum jest wydajne. Chociaż próbkę bym chciała do wypróbowania. Ale gdzie ją zdobyć?

    Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe linea
      linea  25 października 2016 12:08

      Produkty Vichy dostępne są w aptekach, więc myślę że warto się przejść i zapytać o próbki. Ja przy zakupie jakiegokolwiek produktu Vichy, zawsze dostaję próbki ich kosmetyków.

      Odpowiedz
  5. Zdjęcie profilowe Anett13
    Anett13  25 października 2016 21:22

    Fajna recenzja! 🙂

    Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe linea
      linea  31 października 2016 13:22

      Dziękuję 🙂 produkt okazał się bardzo dobry, więc opinię też dobrze się pisało 🙂

      Odpowiedz
      • Zdjęcie profilowe Anett13
        Anett13  4 listopada 2016 16:46

        Zamierzasz używać go w przyszłosci?

        Odpowiedz
        • Zdjęcie profilowe linea
          linea  4 listopada 2016 20:18

          Myślę że tak. Chyba że zdecydujé się na wypróbowanie innego produktu Vichy. Póki co jestem zadowolona, tym bardziej że jest bardzo wydajne to serum. Ja ciągle używam opakowanie 30 ml a 50 ml cały czas czeka. Więc na dłuższy czas takie zakupy mam z głowy. Zwykły krem szybciej mi się kończy ☺

          Odpowiedz
    • Zdjęcie profilowe monicitia
      monicitia  16 stycznia 2017 23:22

      Zgadzam się:)

      Odpowiedz
  6. Zdjęcie profilowe martucha180
    martucha180  27 października 2016 11:23

    Ładna cena!

    Odpowiedz
  7. Zdjęcie profilowe chensza
    chensza  3 listopada 2016 17:11

    Ciekawa recenzja, ale produkt mnie nie przekonuje.

    Odpowiedz
  8. Zdjęcie profilowe kobiecomania
    kobiecomania  9 listopada 2016 14:21

    Jeśli czekałaś miesiąc czasu, aż zniknie Ci zmarszczka to i tak jest bardzo krótko. Czasami przy zabiegach kosmetycznych np kwasach trzeba dłużej je porobić, aby były fajne efekty.

    Odpowiedz
  9. darinkanowa  13 listopada 2016 23:57

    To mój nowy urodowy hit! Pięknie pachnie, ładnie się wchłania, nadaje się pod makijaż, nawilża, ujędrnia skórę i daję mi poczucie, że dobrze o nią dbam!

    Odpowiedz
  10. Selemona  15 listopada 2016 23:58

    mega kusi mnie żeby sobie sprawić ten krem slow age. sama filozofia jest już dla mnie bardzo zachęcająca i długo wyczekiwana, bo w sumie nie chodzi o to by mieć efekt na pstryknięcie palcami, tylko żeby opóźnić pojawianie się oznak starzenia i dać skórze najlepsze co tylko można. ona i tak się odwdzięczy i zaprocentuje w przyszłości 🙂

    Odpowiedz
  11. retro  20 listopada 2016 21:00

    warto, potwierdzam 🙂 stosuję od ok.3tygodni już i co mogę powiedzieć? bardzo lekka, nieklejąca formuła, spokojnie można nosić pod makijaż, bo nie roluje się. mocno nawilża i daje uczucie bardzo przyjemnej buzi po zaapikowaniu. liczę, że rzeczywiście ochroni moją skórę i uda się pogłębianie się zmarszczek trochę wyhamować z biegiem czasu

    Odpowiedz
  12. Adelajda  13 grudnia 2016 10:21

    Świetny krem na pierwsze zmarszczki. Dostałąm próbkę w aptece i się zakochałam szczególnie w zapachu. Kupiłam buteleczkę, jest super – forma nakładania z dozownikiem – najlepsza! Zapach, wchłanianie wszystko na plus.

    Odpowiedz
  13. Zdjęcie profilowe Karolina
    Karolina  4 lutego 2017 12:40

    Wypróbowałam tylko dwie próbki i musze przyznać, że wywarł na mnie ogromne wrażenie. Bardzo dobrze się wchłania i ma śliczny zapach. Chętnie kupiłabym opakowanie pełnowymiarowe, ale musze troszeczkę poczekać. Twarz po próbce była bardzo nawilżona i miła w dotyku.

    Odpowiedz
  14. Zdjęcie profilowe Agnieszka Zapora
    Agnieszka Zapora  7 marca 2017 13:23

    Przetestowałam ten produkt i mnie zabardzo nie powalił, ponieważ moja cera to serum poprostu piła i nadal była sucha a konsystencja jest zbyt żatka i fakt błyskawicznie się wchłania. Fakt ten produkt nie jest dla mnie ale dla pań bez problemów skórnych napewno bardzo zachwyci.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

?>