Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo – śmietanowym

Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo – śmietanowym do doskonałe danie nie tylko dla wegetarian. Instrukcja krok po kroku jak zrobić to danie

Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym

fot. MSM Mońki

Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo – śmietanowym – krok po kroku

Krok 1 – potrzebujesz:

Składniki na ciasto naleśnikowe ze szpinakiem:

  • – 300 ml mleka
  • – 1 szklanka mąki pszennej
  • – 1 jajko
  • – sól, cukier do smaku
  • – garść młodego szpinaku
  • – olej do smażenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.

Krok 2 – potrzebujesz:

Składniki na farsz:

  • – 200 g sera podlaskiego MSM Mońki
  • – 200 g młodego szpinaku
  • – 7 ząbków czosnku
  • – pieprz grubo mielony do smaku
  • – klarowane masło do podsmażenia naleśników

Wykonanie:

Posiekany szpinak wymieszać z serem żółty startym na tarce na grubym oczku. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz do smaku i wymieszać.

Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.

Krok 3 – potrzebujesz:

Składniki na sos serowy:

  • – 2 szt. serka topionego kremowego MSM Mońki 100g                           .
  • – 150 ml kwaśnej śmietany 12%
  • – pieprz czarny do smaku

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i podawać razem z naleśnikami

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (424 głosów, średnia: 4,73 z 5)
zapisuję głos...