Marynowane piersi drobiowe w jogurcie z curry

marynowane_piersi_w_jogurcie_z_curry

Składniki na danie: Marynowane piersi drobiowe w jogurcie z curry

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie Przyprawy do grilla Knorr
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka curry w proszku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Pół cytryny
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  1. Mięso dokładnie umyj, a potem osusz przy pomocy papierowych ręczników. Następnie przekrój każdą z piersi wzdłuż na dwa cieńsze kawałki.
  2. Wymieszaj w misce jogurt, olej, curry, posiekaną natkę pietruszki oraz Przyprawę do grilla Knorr, która podkreśli znakomity smak i aromat mięsa. Wszystkie składniki wymieszaj i dodaj sok z cytryny.
  3. Tak przygotowaną marynatą posmaruj każdy kawałków piersi z kurczaka, a następnie odstaw mięso w chłodniejsze miejsce na około 20 – 30 minut.
  4. Po upływie tego czasu, smaż zamarynowane piersi na rozgrzanym grillu po około 3 – 4 minuty z każdej strony. Gotowe mięso doskonale smakować będzie w połączeniu z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, którego pomidorowy smak idealnie dopełni smak kurczaka.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (306 głosów, średnia: 4,52 z 5)
zapisuję głos...