Penne ze szpinakiem i serem ricotta
Szybko i zdrowo to nie jedyne zalety tego przepisu na penne ze szpinakiem i serem ricotta. By odkryć je wszystkie, wypróbuj go już teraz.
Penne ze szpinakiem i serem ricotta
Ilość dla: 4 osób,
Czas przygotowania: 25 min.
Składniki:
- 400 g pennne
- 150 g sera ricotta
- 100g szpinaku
- 8 plastrów szynki parmeńskiej
- 50 g orzechów włoskich
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie Przyprawy do makaronów KAMIS Fit up!
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Na oliwie podsmażyć pokrojoną szynkę parmeńską. Dodać szpinak, makaron oraz Przyprawę do makaronów KAMIS Fit up!. Całość wymieszać. Na koniec dodać ser ricotta. Wyłożyć na talerz, posypać parmezanem i posiekanymi włoskimi orzechami.
Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem
Poniżej przedstawiamy pomysł na danie wegetariańskie i jednocześnie bezglutenowe. Co o nim sądzicie? Ilość porcji: 4 porcje Składniki na danie: Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem 400 g krewetek mrożonych 500 g pomidorów 2 garści jarmużu
Komentarze
Robiłam tylko bez dodatku orzechów.Pyszniutkie.
wygląda pysznie