Makaronowe risotto z borówkami na słodko

Makaronowe risotto z borówkami na słodko

Składniki na danie: Makaronowe risotto z borówkami na słodko

  • Międzybrodzki Makaron świderek– 250 g
  • Borówki amerykańskie – 500 g
  • Słodka śmietana 18% – 250 g
  • Listki borówek lub bazylii do dekoracji
  • Cukier

 

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Borówki myjemy, wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier i blendujemy. Następnie dodajemy śmietanę i delikatnie mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy, wykładamy na talerz i polewamy sosem z borówek. Możemy udekorować listkami świeżej bazylii. Polecamy wypróbowanie przepisu również z innymi owocami np. truskawkami!

Zobacz także: Kilka pomysłów na zdrowy obiad dla dziecka-niejadka

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (269 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...