Przepis na: Makaron penne z pulpecikami

Szybki w wykonaniu i pyszny w smaku? Taki właśnie jest obiad w postacie makaronu penne z pikantnymi pulpecikami.

Szybki w wykonaniu i pyszny w smaku? Taki właśnie jest obiad w postacie makaronu penne z pikantnymi pulpecikami.

Makaron penne z pulpecikami

Składniki:

  1. Międzybrodzki Makaron penne – 250 g
  2. Mięso mielone wieprzowe – 450 g
  3. Starty parmezan – ok. 4 łyżek
  4. Sól, pieprz
  5. Pomidory – 1 puszka
  6. Śmietana – 2 łyżki
  7. Chilli – 1 szt.
  8. Tymianek – 1 łyżka
  9. Cebula – 1 szt.
  10. Musztarda francuska – 1 łyżka
  11. Olej

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Mięso mielone mieszkamy z musztardą, drobno posiekanym chilli, parmezanem oraz przyprawami. Ugniatami i formujemy małe pulpeciki, które następnie smażymy na oleju. Na oddzielnej patelni podsmażamy cebulę, wlewamy pomidory z bulionem i dodajemy parmezan  i tymianek. Całość dusimy ok 5-7 minut. Do sosu dodajemy pulpeciki i wlewamy śmietanę. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem penne.

Przepis polecają: Międzybrodzkie Makarony

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (147 głosów, średnia: 4,47 z 5)
zapisuję głos...