Łatwe spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

lubella_spaghetti_z_indykiem_brukselka_oraz_jajkiem_zdjecie

Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki na danie: Łatwe spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

● Makaron Lubella Spaghetti 300 g
● 4 jaja
● Cebula 100 g
● Brukselka 100 g
● Pierś z indyka 200 g
● Żurawina 30 g
● Natka pietruszki 30 g
● Parmezan 40 g
● Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części i gotujemy.

2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Dodajemy brukselkę. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.

Jeśli nie przepadacie za brukselką, można ją pominąć. 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (247 głosów, średnia: 4,45 z 5)
zapisuję głos...