Łatwa wielkanocna sałatka wiosenna

Oto przepis na:  Łatwa wielkanocna sałatka wiosenna autorstwa Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr, dzięki której urozmaicimy wielkanocny stół. Łatwa wielkanocna sałatka wiosenna

czas przygotowania: 1/2h
ilość porcji: 3-5

Składniki:

1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr
2 pomidory
2 jaja
1 puszka kukurydzy konserwowej
miks sałat po 1/2 sztuki: lollo bianko, lollo rosso i masłowej
kilka cebulek w zalewie octowej

Przygotowanie:

1. Ugotuj dwa jaja na twardo.

2. Miks sałat umyj i osusz, porwij na kawałki i przełóż do miski sałatkowej.

3. Wystudzone jaja obierz, pokrój na ósemki i odłóż na później.

4. Odsącz kukurydzę i wraz z cebulkami wymieszaj z sałatą.

5. Pomidory obierz ze skórki i pokrój podobnie jak jajka, dodaj pomidory do sałaty.

6. Dodaj wcześniej przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu sos Knorr.

Rada: Jeśli w sałatkach składnikiem są sałaty, sos należy dodać tuż przed podaniem – im później, tym lepiej. Bowiem już po kilku minutach ocet, zioła i olej spowodują zmiękczenie liści sałaty. Wówczas nie jest ona tak chrupka i apetyczna.

7. Porcję sałaty udekoruj ósemkami jajek

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (184 głosów, średnia: 4,58 z 5)
zapisuję głos...