Łatwa i szybka sałatka z grillowanego bakłażana z suszonymi pomidorami

Salatka-z-grillowanego-baklazana-z-suszonymi-pomidorami

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 1/2h
Poziom trudności: łatwe

Składniki na danie:  sałatka z grillowanego bakłażana z suszonymi pomidorami

  • – 1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
  • – 1 opakowanie suszonych pomidorów w oleju
  • – 10 pomidorków cherry
  • – 2 bakłażany
  • – 150 g sera z niebieską pleśnią
  • – 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • – 3 łyżki wody
  • – kilka liści bazylii
  • – kilka liści sałaty

 

Przygotowanie:

  1. Suszone pomidory odcedź z zalewy. Bakłażana pokrój w plastry i skrop odcedzonym olejem.
  2. Plastry grilluj na patelni przez kilka minut z każdej strony.
  3. Pomidorki cherry pokrój na pół, a suszone pomidory w cienkie paski. Ser delikatnie rozkrusz.
  4. Sos sałatkowy Knorr rozpuść w wodzie i oleju z pestek winogron. Dokładnie wymieszaj.
  5. Plastry bakłażana ułóż na talerzu. Na wierzchu połóż kawałki sera, świeże i suszone pomidory oraz porwane liście sałaty i bazylii.
  6. Sałatkę skrop sosem i od razu podawaj.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (135 głosów, średnia: 4,76 z 5)
zapisuję głos...
Jeżeli spodobał Ci się artykuł, to odwiedzaj nas regularnie i czytaj codzienne newsy. Za każe odwiedziny dostajesz punkty, za które możesz otrzymać różne nagrody – bez żadnych opłat. Jeśli chcesz się zarejestrować kliknij.

Chcesz wiedzieć więcej o naszym programie? Kliknij: Zasady w pigułce
Komentarze
  1. Zdjęcie profilowe martucha180
    martucha180  20 kwietnia 2016 14:05

    Raczej nie spróbuję.

    Odpowiedz
  2. Zdjęcie profilowe Aneta
    Aneta  20 kwietnia 2016 17:50

    Może nie uwierzycie, ale nigdy w życiu jeszcze nie jadłam bakłażana… Może ta potrawa to akurat dobry sposób na to, aby go spróbować? Wygląda apetycznie 🙂

    Odpowiedz
  3. Zdjęcie profilowe Wusia
    Wusia  20 kwietnia 2016 19:04

    Jakoś nie przepadam za bakłażanem. Pozostałe składniki są ok a więc ewentualnie mogę pomyśleć o lekkiej modyfikacji przepusu i podmiance na inny składnik.

    Odpowiedz
  4. Zdjęcie profilowe macierzanka
    macierzanka  20 kwietnia 2016 19:11

    Jaka piękna i apetyczna sałatka.

    Odpowiedz
  5. Zdjęcie profilowe AnnStyl
    AnnStyl  11 grudnia 2016 18:28

    No i kolejne pyszne danie na, które chętnie bym się skusiła. Wygląd zachęcający do konsumpcji, a smak zaiste wyborny. Palce lizać. Uwielbiam bakłażany. Ich smak, aromat i wygląd są zaiste wyjątkowe. Potraficie narobić człowiekowi apetytu.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.