Łatwa przekąska: Ser marynowany w ziołach

Oto prosta a zarazem atrakcyjna przekąska – Ser marynowany w ziołach. Używając różnych kombinacji ziół możecie wyczarować zaskakujące, nowatorskie smaki. Macie ochotę wypróbować? A może już macie własne doświadczenia na tym polu? Napiszcie

Ser marynowany w ziołach

fot. MSM Mońki

Składniki na: Ser marynowany w ziołach

  • 200 g sera Gouda MSM Mońki
  • garść oliwek zielonych z pestką
  • garść oliwek Kalamata
  • 3 sztuki świeżej papryki pepperoni
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 200 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno

Wykonanie

Ser pokroić w dwucentymetrowe kostki, dodać oliwki, pokrojoną w krążki paprykę i igiełki rozmarynu. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do słoika i zalać olejem. Odstawić na parę dni, żeby rozmaryn i papryka uwolniły swój smak.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (271 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...
Komentarze
  1. Jaworka  6 września 2017 20:50

    Ciekawe jak smakuje i do czego można podawać chyba jako przekąskę

    Odpowiedz
  2. Aneta  15 listopada 2017 14:41

    Super pomysł, na imprezę przekąska w sam raz lub do wina 🙂

    Odpowiedz
  3. efffciaa  4 maja 2023 19:41

    Bardzo fajny i sprytny sposób na pięknie podaną , aromatyczną przekąskę . Jak u mnie zdecydowanie bardziej przyciąga gości , niż tak zwana deska serów .

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany