Przepisy na rybę, krewetki i owoce morza

Sprawdzone przepisy (także od czytelników) na różnego rodzaju proste, łatwe i szybkie dania z ryb i owoców morza. Tutaj znajdziesz inspirujące przepisy na łososia, pstrąga czy suma. Jeśli lubisz owoce morza, to także mamy dla ciebie oryginalne przepisy na krewetki i mule. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie – nasze dania są bowiem przeznaczone tak dla wytrawnych kucharzy, jak i dla tych którzy stawiają pierwsze kroki na kulinarnych ścieżkach. Zacznij tę podróż razem z nami.

Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym

Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki na danie: Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym - filet z dorsza                                                                                      600g - Śmietana 36% 200g  (np. od […]

Mule w sosie serowo pomidorowym

Mule w sosie serowo pomidorowym

Składniki na danie: Mule w sosie serowo pomidorowym - ok. 1kg muli (mogą być mrożone) - 200 ml białego wytrawnego wina - 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki […]

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem - Składniki - świeży karp, ok. 1,2 kg                                             - 500 g świeżych pieczarek                                  - 1 cebula                                                          - 1 […]

Pożywna biała zupa rybna na jesień

Pożywna biała zupa rybna na jesień

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Pożywna biała zupa rybna na jesień Składniki:  200 ml kwaśnej śmietany 12% np. „Piątnica”  150 ml słodkiej śmietanki 30% np. ,,Piątnica” […]

Łatwe danie: Dorada pieczona w soli

Łatwe danie: Dorada pieczona w soli

Składniki na danie: Dorada pieczona w soli  1 dorada (500 g) 2 kg gruboziarnistej soli morskiej 1 gałązka rozmarynu 3 plasterki cytryny 3 listki bazylii   Sposób przygotowania: Doprawiamy […]

Gulasz rybny biały z chrustem z Szynki Dojrzewającej

Gulasz rybny biały z chrustem z Szynki Dojrzewającej

Składniki na danie: Gulasz rybny biały z chrustem z Szynki Dojrzewającej - Szynka Dojrzewająca firmy Gzella                                          (4 cienkie plasterki na porcję zupy) - marchewka                                                                                              1 szt. - pietruszka                                                                                                 1 […]

Pstrąg łososiowy na karczochach

Pstrąg łososiowy na karczochach

Ilość porcji: 2 Składniki na danie: Pstrąg łososiowy na karczochach ·    2 filety z pstrąga (ok. 400 g) ·    1/2 op. Karczochów krojonych marki Ponti ·    200 g makaronu Rurki […]

Krewetkowe burgery

Krewetkowe burgery

Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca przepis na Krewetkowe burgery. Czas przygotowania: 45 minut Poziom: średni Składniki na danie: Krewetkowe burgery Składniki na […]

Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

Przepis na danie: Marynowany śledź z wątróbką z dorsza jest autorstwa Karola Okrasy. Składniki na danie: Marynowany śledź z wątróbką z dorsza 4 ładne filety ze świeżych śledzi 200 ml […]

Zapiekanka ryba

Zapiekanka ryba

Czas przygotowania: 45 minut Ilość osób: 4 Składniki na danie: Zapiekanka rybna - filety z ryby - 600 g - marchew - 2 sztuki - seler - 1 […]

1 2 3 5