Przepisy na przetwory z ogórków, cukinii i domowe

Przepisy na przetwory z ogórków, cukinii i domowe. Jeśli chcesz zrobić kiszone ogórki, domowe marynaty czy powidła – to świetnie trafiłaś. Oto sprawdzone receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, bowiem najlepsze przetwory są własnej, domowej roboty. Zainspiruj się naszymi przepisami już dzisiaj!

Letnie przetwory: Chutney z suszoną miechunką

Letnie przetwory: Chutney z suszoną miechunką

Chutney z suszoną miechunką to wyrazisty w smaku, słodko-kwaśny z dobrze wyczuwalną ostrą nutą dodatek do domowych pasztetów, serów lub pieczonych mięs. Składniki na: Chutney z suszoną miechunką 1 […]

Papryki marynowane od firmy ROLNIK

Papryki marynowane od firmy ROLNIK

Przysmak, w którym rozsmakowali się Węgrzy to pikantna papryka czereśniowa . A warto wiedzieć, że są oni prawdziwymi znawcami papryki – w kuchni węgierskiej używa się ponad 1000 […]

Zapasy na zimę – jak mrozić owoce?

Zapasy na zimę – jak mrozić owoce?

Lato to nie tylko wakacyjny odpoczynek, na który tak czekamy z utęskieniem cały rok, ale także wyjątkowa pora na kosztowanie świeżych, sezonowych owoców i warzyw. Dla tych, którzy […]

Lato w słoiku, przetwory, czyli co marynują Polacy

Lato w słoiku, przetwory, czyli co marynują Polacy

Schyłek lata to czas na przygotowywanie domowych przetworów. Różnorodność i powszechna dostępność świeżych owoców i warzyw, daje nam szeroki wachlarz wykorzystania ich w naszej kuchnni.  Polacy starają się […]

Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu

Konfitura wiśniowa z migdałami prażonymi w karmelu

Składniki: 1 kg  wydrylowanych wiśni 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT 500g Cukru białego DIAMANT (ilość sugerowana) 100g migdałów 50g cukru trzcinowy DIAMANT Dark Muscovado (do prażenia migdałów) Przygotowanie: Migdały […]

Konfitura truskawkowa z pieprzem krok po kroku

Konfitura truskawkowa z pieprzem krok po kroku

Truskawki to niewątpliwie jeden ze smaczniejszych symboli lata. Na te czerwone, słodkie i soczyste owoce czekamy z utęsknieniem cały rok. Gdy nacieszymy się już ich smakiem, jedząc je […]

Przetwory: Czosnek na kolorowo

Przetwory: Czosnek na kolorowo   Składniki: 5 główek czosnku, 10 g cukru, 150 ml wody,   Produkty KAMIS: 1 łyżeczka Kurkumy, 150 ml Octu winnego z białego wina, […]

?>