Przepisy na jajka faszerowane, gotowane i sadzone

Przepisy na jajka faszerowane, gotowane i sadzone. Dowiedz się, jakie pyszności można wyczarować z jajek. Wystarczy dobry przepis! Wśród naszych propozycji znajdziesz proste receptury na omlety czy jajecznice ale także na bardziej zaawansowane dania, jakimi jest na przykład wytrawna quiche lorraine na bazie jajek, śmietanki i mąki. Zainspiruj się naszymi przepisami, w których jajka to najważniejszy składnik dania. Smacznego!

Proste danie: Quiche z brokułami i marchewką

Proste danie: Quiche z brokułami i marchewką

Składniki na danie: Quiche z brokułami i marchewką opakowanie ciasta francuskiego 200 g twarożku kanapkowo – sernikowego Mój Ulubiony 2 jajka łyżeczka suszonego tymianku łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej […]

Quiche szpinakowe w kształcie serca

Quiche szpinakowe w kształcie serca

Składniki: Ciasto: - 200 g mąki pszennej - 120 g masła - 1 żółtko - szczypta soli Farsz: - 200 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego - 1 żółtko - […]

Omlet czekoladowy z truskawkami

Omlet czekoladowy z truskawkami

Przepis na Omlet czekoladowy z truskawkami  jest autorstwa Justyny Pląskowskiej – Szefa wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i eksperta z zakresu zdrowego żywienia.   Czas przygotowania: 15 minut Poziom […]

Przepis na śniadanie: Jajka w gniazdkach

Przepis na śniadanie: Jajka w gniazdkach

Czas przygotowania dania:  Jajka w gniazdkach -  ¼ h Stopień trudności: łatwy Czas gotowania: 35 minut Liczba porcji: 12 Składniki na danie: Jajka w gniazdkach 6-8 średnich ziemniaków sól […]

Przepis na: Wielkanocne Diabelskie jaja

Przepis na: Wielkanocne Diabelskie jaja

Składniki na danie - Wielkanocne Diabelskie jaja, dla 24 połówek: 12 ugotowanych na twardo jajek 1/4 szklanki beztłuszczowego jogurtu 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka […]

Wielkanocna sałatka z pieczarkami i jajkami

Wielkanocna sałatka z pieczarkami i jajkami

Receptura na Wielkanocna sałatka z pieczarkami i jajkami autorstwa Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr czas przygotowania: 1/2h ilość porcji: 7-9 Składniki: 8 jaj 100 g pieczarek 1 Bulionetka Domowa […]

Omlet z kolendrą prawie po japońsku

Omlet z kolendrą prawie po japońsku

Omlet z kolendrą prawie po japońsku Składniki: 1 porcja 2-3 jajka 1 ząbek czosnku Sos sojowy Kikkoman TABASCO® Original kawałek korzenia imbiru pół łyżeczki soku z cytryny łyżeczka […]

Omlet hiszpański z ziemniakami

Omlet hiszpański z ziemniakami

Omlet hiszpański z ziemniakami: Składniki: 3-4 średnie ziemniaki 1 średnia cebula Kilka pieczarek 4-5 jajek 50 ml mleka Sos sojowy Kikkoman 1-2 ząbki czosnku natka pietruszki czarny pieprz […]

Przepisy blogerów: Wielkanocny quiche

Przepisy blogerów: Wielkanocny quiche

Autorką przepisu jest Sandra z bloga oomnomnomnom.blogspot.com Ten  inspirujący przepis na Wielkanocny quiche wraz z pozostałymi 130 nowymi pomysłami na  potrawy Wielkanocne został przesłany na konkurs kulinarny. Konkurs został zorganizowany przez Farmio, […]

Przepisy blogerów: Jezioro Łabędzie

Przepisy blogerów: Jezioro Łabędzie

Przed świętami polska blogosfera kulinarna wzbogaciła się o ponad 130 nowych, inspirujących przepisów potraw Wielkanocnych takich jak Jezioro Łabędzie. Wszystko za sprawą konkursu kulinarnego, zorganizowanego przez Farmio, markę jaj […]

Najlepsze przepisy blogerów: Wielkanocna baba z jajkami

Najlepsze przepisy blogerów: Wielkanocna baba z jajkami

Przed świętami polska blogosfera kulinarna wzbogaciła się o ponad 130 nowych, inspirujących przepisów potraw Wielkanocnych. Wszystko za sprawą konkursu kulinarnego, zorganizowanego przez Farmio, markę jaj od kur karmionych […]

Pasta jajeczna (propozycja Wielkanocna)

Pasta jajeczna (propozycja Wielkanocna)

Składniki na danie - Pasta jajeczna: 3 jajka ząbek czosnku 1 awokado 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny Kamis Specialite sól morska […]

Moda na śniadanie

Moda na śniadanie

Wśród Polaków rośnie świadomość wpływu śniadania na zdrowie i samopoczucie w ciągu całego dnia. Pomaga w tym, zauważalny od jakiegoś czasu trend celebrowania śniadań, rozważne dobieranie pełnowartościowych produktów, […]

Śniadania z czterech stron świata

Śniadania z czterech stron świata

W każdym miejscu na świecie możemy spotkać się z różnymi zwyczajami kulinarnymi dotyczącymi śniadań. Poranny posiłek to nie koniecznie kanapka z serem i szynką czy płatki z mlekiem. […]

Naleśniki – do wyboru, do koloru

Naleśniki – do wyboru, do koloru

Mogą być słodkie lub wytrawne, są proste w wykonaniu i smakują każdemu. Naleśniki, bo o nich mowa, to danie kuchni francuskiej, które na dobre weszło do codziennego menu […]