Przepisy na Boże Narodzenie

Sprawdzone przepisy na proste, łatwe potrawy wigilijne i na świąteczny obiad. Poznaj pomysły na karpia czy kapustę z grzybami. Dowiedź się, jak zrobić tradycyjny kompot z suszu, aby smakował całej rodzinie. Z daniami według naszych receptur twoje dania wigilijne pozostaną na długo w pamięci rodziny i gości. Możesz wybierać wśród tradycyjnych a także oryginalnych dań na Boże Narodzenie.

Łatwy i szybki piernik last minute

Łatwy i szybki piernik last minute

 Czas przygotowania: 1,5 godz. Składniki : 100 g cukru pudru Cukier Królewski 330 g maki pszennej 30 g cukru waniliowego 20 g przyprawy do piernika 200 g powideł […]

Pasztet dyniowy z kurczakiem

Pasztet dyniowy z kurczakiem

Składniki na: Pasztet dyniowy z kurczakiem  500 g dyni, pokrojonej na kawałki 500 g piersi Kurczaka Zagrodowego 1 jajo 2 łyżki kaszy manny sól i pieprz oliwa kilka […]

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem - Składniki - świeży karp, ok. 1,2 kg                                             - 500 g świeżych pieczarek                                  - 1 cebula                                                          - 1 […]

Przepis na: Choinki piernikowe

Przepis na: Choinki piernikowe

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Przepis na: Choinki piernikowe - składniki: - Masło Ekstra od OSM „Piątnica”       200g - mąka pszenna                                      4 szklanki - […]

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami

Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami

Składniki na danie: Tatar z wędzonej siei z pieczonymi buraczkami Wędzona sieja Przyprawa szlachetna do wieprzowiny Knorr Cebula szalotka 3 małe buraki 2 gałązki lubczyku 2 łyżki octu balsamicznego […]

Przepis na ciasteczka Amoniaczki

Przepis na ciasteczka Amoniaczki

Kruche i pulchne Amoniaczkami to tradycyjne słodkie ciasteczka, przygotowywane zazwyczaj na święta Bożego Narodzenia oraz na czas karnawału przez mieszkańców Kujaw. Składniki na 1,5 blachy (ok. 40 ciasteczek) […]

Bakaliowy smak Świąt – 7 przepisów z bakaliami!

Bakaliowy smak Świąt – 7 przepisów z bakaliami!

Święta to rytuały, które znamy od najmłodszych lat. Rytuały, także kulinarne, wśród których wzrastaliśmy i które kontynuujemy będąc już osobami dorosłymi. Tradycyjne 12 dań przygotowywanych specjalnie na Wigilię, […]

Śródziemnomorskie kieszonki z wołowiny

Śródziemnomorskie kieszonki z wołowiny

Śródziemnomorskie kieszonki z wołowiny to przepis Rezy Mahammada programu  „Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy” nadawanego na kanale Polsat Food Network. Składniki na danie: Śródziemnomorskie kieszonki z wołowiny 4x200g polędwicy wołowej […]

Ciasteczka korzenne z bakaliami

Ciasteczka korzenne z bakaliami

Składniki na: Ciasteczka korzenne z bakaliami 3 szklanki mąki pszennej 25 dag masła 2 jajko 15 dag cukru pudru 10 g proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny […]

Karp po żydowsku – „Gefilte fish”

Karp po żydowsku – „Gefilte fish”

Przepis na  tatarski Pierekaczewnik jest autorstwa Pawła Giersberga, szefa kuchni w „Pruszynce” Składniki na danie: Karp po żydowsku - „Gefilte fish” - 1 karp lub inna ryba słodkowodna około […]

1 2 3 8
?>