Przepisy kulinarne ze zdjęciami - proste i sprawdzone

Tutaj znajdziesz najlepsze przepisy kulinarne ze zdjęciami – proste i sprawdzone. Inspirujący pomysł na obiad, instrukcja na szybkie ciasto bez pieczenia czy ciasto na pierogi – to tylko niektóre z naszych receptur. Dział: dania wegetariańskie jest u nas bogato rozbudowany. Każdy wegetarianin czy weganin znajdzie tutaj bogatą propozycję dań. Gotuj z nami pyszne zupy, słodkie ciasta, przekąski na imprezę czy zdrowe koktajle. Nasze przepisy są przeznaczone dla początkujących kucharzy, oraz dla zaawansowanych. Każdy odnajdzie tutaj coś dla siebie – tak wśród znanych jaki i zupełnie nowych receptur kulinarnych. Publikujemy także wiele porad i trików dla kucharzy amatorów. Zainspiruj się i rozpocznij z nami kulinarną podróż.

Łatwy i szybki piernik last minute

Łatwy i szybki piernik last minute

 Czas przygotowania: 1,5 godz. Składniki : 100 g cukru pudru Cukier Królewski 330 g maki pszennej 30 g cukru waniliowego 20 g przyprawy do piernika 200 g powideł […]

Pasztet dyniowy z kurczakiem

Pasztet dyniowy z kurczakiem

Składniki na: Pasztet dyniowy z kurczakiem  500 g dyni, pokrojonej na kawałki 500 g piersi Kurczaka Zagrodowego 1 jajo 2 łyżki kaszy manny sól i pieprz oliwa kilka […]

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem

Przepis na karpia: Świąteczny karp z serowo – pieczarkowym farszem - Składniki - świeży karp, ok. 1,2 kg                                             - 500 g świeżych pieczarek                                  - 1 cebula                                                          - 1 […]

Przepis na: Choinki piernikowe

Przepis na: Choinki piernikowe

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Przepis na: Choinki piernikowe - składniki: - Masło Ekstra od OSM „Piątnica”       200g - mąka pszenna                                      4 szklanki - […]

Pomysłowy deser: Czekoladowe salami

Pomysłowy deser: Czekoladowe salami

Autorem tego deseru jest Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu. W dzisiejszej propozycji  podpowiada, jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie […]

?>