Przepisy kulinarne ze zdjęciami - proste i sprawdzone

Tutaj znajdziesz najlepsze przepisy kulinarne ze zdjęciami – proste i sprawdzone. Inspirujący pomysł na obiad, instrukcja na szybkie ciasto bez pieczenia czy ciasto na pierogi – to tylko niektóre z naszych receptur. Dział: dania wegetariańskie jest u nas bogato rozbudowany. Każdy wegetarianin czy weganin znajdzie tutaj bogatą propozycję dań. Gotuj z nami pyszne zupy, słodkie ciasta, przekąski na imprezę czy zdrowe koktajle. Nasze przepisy są przeznaczone dla początkujących kucharzy, oraz dla zaawansowanych. Każdy odnajdzie tutaj coś dla siebie – tak wśród znanych jaki i zupełnie nowych receptur kulinarnych. Publikujemy także wiele porad i trików dla kucharzy amatorów. Zainspiruj się i rozpocznij z nami kulinarną podróż.

Łatwe domowe trufle piernikowe

Łatwe domowe trufle piernikowe

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki na domowe trufle piernikowe - Śmietanka 42% od OSM Piątnica           150ml         - czekolada gorzka                                      2 szt. - orzechy włoskie […]

Jarmuż z frankfurterkami po wielkopolsku

Jarmuż z frankfurterkami po wielkopolsku

Dzisiaj przedstawiamy Wam pyszny i prosty przepis na domowy obiad dla całej rodziny, czyli jarmuż z frankfurterkami. Jarmuż z frankfurterkami po wielkopolsku Składniki: - Frankfurterki parzone Gzella                      500g […]

Przepis na gnocchi z gorgonzolą

Przepis na gnocchi z gorgonzolą

Autorem przepisu jest Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej. Przepis na gnocchi z gorgonzolą - składniki: 50 g mąki 500 g ziemniaków 1 jajko Sól […]

Capellini nidi z krewetkami i oliwkami

Capellini nidi z krewetkami i oliwkami

Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: łatwy Składniki na 2 porcje: Capellini nidi z krewetkami i oliwkami Makaron Malma Capellini Nidi 200 g Krewetki surowe bez pancerzy 100 g […]

Zapiekanka chlebowa z serem i szynką

Zapiekanka chlebowa z serem i szynką

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.     Zapiekanka […]

Pancake z maślanki z sosem karmelowym i owocami

Pancake z maślanki z sosem karmelowym i owocami

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Pancake z maślanki z sosem karmelowym i owocami Składniki: - Masło Ekstra od OSM Piątnica               50g - mąka pszenna                                           […]

Flaki po rzymsku – Trippa alla Romana

Flaki po rzymsku – Trippa alla Romana

Autorem przepisu jest Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej Składniki na danie: Flaki po rzymsku 0,5 kg flaków gałązka selera naciowego marchewka cebula bazylia mięta […]

Gęś duszona z jabłkami

Gęś duszona z jabłkami

Składniki: 2 udka z gęsi ­  łyżka smalcu 15 g przyprawy do kurczaka Knorr ­  cebula ­  4 jabłka  litr rosołu łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka cynamonu  łyżeczka majeranku  Sposób przygotowania: Gęś umyj i posyp dokładnie przyprawą Knorr, która nada aromatu panierce. Cebulę obierz i drobno pokrój w kostkę. […]

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki   Składniki: 250 g sera morskiego MSM Mońki                                 3 łyżki mąki pszennej                                          2 jajka                                                               . olej do głębokiego smażenia- […]

WŁOSKA SALTIMBOCCA – danie z cielęciny

WŁOSKA SALTIMBOCCA  – danie z cielęciny

Autorem przepisu jest Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej Składniki na danie: SALTIMBOCCA  - danie z cielęciny 800 g plasterków cielęciny 180 g prosciutto crudo […]

?>