Przepisy kulinarne ze zdjęciami - proste i sprawdzone

Tutaj znajdziesz najlepsze przepisy kulinarne ze zdjęciami – proste i sprawdzone. Inspirujący pomysł na obiad, instrukcja na szybkie ciasto bez pieczenia czy ciasto na pierogi – to tylko niektóre z naszych receptur. Dział: dania wegetariańskie jest u nas bogato rozbudowany. Każdy wegetarianin czy weganin znajdzie tutaj bogatą propozycję dań. Gotuj z nami pyszne zupy, słodkie ciasta, przekąski na imprezę czy zdrowe koktajle. Nasze przepisy są przeznaczone dla początkujących kucharzy, oraz dla zaawansowanych. Każdy odnajdzie tutaj coś dla siebie – tak wśród znanych jaki i zupełnie nowych receptur kulinarnych. Publikujemy także wiele porad i trików dla kucharzy amatorów. Zainspiruj się i rozpocznij z nami kulinarną podróż.

Zabajone mango

Zabajone mango

Ilość porcji: 2  Składniki na deser: Zabajone mango 4 żółtka z jajka ekologicznego (L) 3 łyżki drobnego cukru 5 łyżek soku Sunquick Mango owoce, np. maliny mrożone lub świeże […]

Żytnie bułeczki z serem żółtym

Żytnie bułeczki z serem żółtym

Składniki na: Żytnie bułeczki z serem żółtym - 400 g mąki żytniej - szklanka ciepłej wody - 2 łyżki oleju - ok. 50 g drożdży - 1  płaska […]

Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem

Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem

Składniki na danie: Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem 1 kg skrzydełek z kurczaka Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr  100 ml syropu klonowego 10 świeżych gałązek rozmarynu 200 ml […]

Aromatyczna tarta z grzybami

Aromatyczna tarta z grzybami

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! Składniki na danie: tarta z grzybami Ciasto: - Masło Ekstra od OSM Piątnica    150g - mąka                                               300g - żółtko                                             2 […]

Rozgrzewający Makaron All’ Amatriciana

Rozgrzewający Makaron All’ Amatriciana

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, podpowiada jak prosto i szybko rozgrzać się w chłodne, zimowe dni. Składniki na danie: Makaron All' Amatriciana 300 gr boczku […]

Orzechowe mini serniczki z solonym karmelem

Orzechowe mini serniczki z solonym karmelem

Składniki na spód: 80 g ciastek zbożowych kilka suszonych śliwek 1 łyżka orzeszków arachidowych niesolonych 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki na masę sernikową: 1/2 szklanki cukru […]

Przepis Paskala Brodniciego: Aksamitna zupa z groszku z chrupiącymi chipsami z boczku

Przepis Paskala Brodniciego: Aksamitna zupa z groszku z chrupiącymi chipsami z boczku

Składniki na danie: Aksamitna zupa z groszku z chrupiącymi chipsami z boczku zielony groszek ­- 1 kilogram ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę ­- 2 sztuki świeża bazylia, listki ­- 12 sztuk cebula, posiekana ­- 1 sztuka wędzony boczek ­- 8 plastrów Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny ­- 40 gramów śmietanka 30% ­- 100 mililitrów cukier  -­ 1 łyżka bulion drobiowy ­- 1 litr sól i świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Rozgrzej w rondlu na średnim ogniu 30 g Ramy Smaż jak szef kuchni. Poczekaj, aż z tłuszczu znikną bąbelki – jest to znak, że uzyskał on odpowiednią temperaturę do smażenia. Wrzuć ziemniaki, cebulę oraz groszek. Warzywa smaż przez 4, 5 minut. Wlej bulion, dodaj […]

Łatwe koperty szpinakowe z ciasta francuskiego

Łatwe koperty szpinakowe z ciasta francuskiego

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki na danie: Łatwe koperty szpinakowe z ciasta francuskiego - Masło Ekstra ,,Piątnica”                1 łyżka - szpinak mrożony                              500g - […]

?>