Przepisy na naleśniki, pierogi, omlety i kluski

Tutaj znajdziesz sprawdzone przepisy na naleśniki, pierogi, omlety i kluski – czyli dania mączne i z jajek. Podajemy prostą recepturę na ciasto na naleśniki i na ciasto na pierogi. Jeśli rozpoczynasz swoją przygodę z takimi daniami, to tutaj dowiesz się jak zrobić naleśniki, by były cieniutkie i chrupiące i jak ulepić pierogi, które nie rozejdą się podczas gotowania. Rozpocznij z nami swoją przygodę kulinarna i zainspiruj się naszymi przepisami!

Przepis na Empandas – przekąskę rodem z Kolumbii

Przepis na Empandas – przekąskę rodem z Kolumbii

Empandas to południowoamerykańska królowa szybkich przekąsek. W zależności od regionu przyrządzana jest na różne sposoby, a ciasto wyrabia się z mąki kukurydzianej. Empanada podawana jest zawsze z tradycyjnym […]

Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Pierogi ze szpinakiem i serem feta

Składniki na Pierogi ze szpinakiem i serem feta 300 g mąki pszennej Bulion na włoszczyźnie Knorr  120 ml wody jajko sól 0,5 kg szpinaku (świeży lub mrożony) 200 g […]

Przepis na gnocchi z gorgonzolą

Przepis na gnocchi z gorgonzolą

Autorem przepisu jest Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej. Przepis na gnocchi z gorgonzolą - składniki: 50 g mąki 500 g ziemniaków 1 jajko Sól […]

Pancake z maślanki z sosem karmelowym i owocami

Pancake z maślanki z sosem karmelowym i owocami

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Pancake z maślanki z sosem karmelowym i owocami Składniki: - Masło Ekstra od OSM Piątnica               50g - mąka pszenna                                           […]

Zielone naleśniki z purée z warzyw!

Zielone naleśniki z purée z warzyw!

W codziennej diecie zarówno dziecka jak i każdego dorosłego człowieka bezwzględnie powinny znajdować się warzywa i owoce, które dostarczają niezbędne dla organizmu witaminy i składniki mineralne. Często bagatelizujemy […]

Przepis na: Kopytka jaglane

Przepis na: Kopytka jaglane

Poniższy przepis pochodzi z książki: „Pokochaj swoje ciało” Dagmary Skalskiej. Kilka porad oraz o samej książce przeczytacie w naszym artykule: Zdrowy detoks ciała i umysłu – jak się do tego zabrać? […]

Ciasto naleśnikowe z piwem

Ciasto naleśnikowe z piwem

Jeśli jesteście znudzeni tradycyjnymi naleśnikami, proponujemy ciasto naleśnikowe z piwem - o ostrzejszym smaku. Takie ciasto doskonale z nadzieniem mięsnym lub serowym. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 […]

Łatwe racuchy twarogowe

Łatwe racuchy twarogowe

Składniki na danie: łatwe racuchy twarogowe 250 gram twarogu 1 jajko łyżeczka miodu 50 ml mleka szczypta sody oczyszczonej ¼ szklanki mąki żytniej aromat waniliowy - kropla Sposób wykonania Twaróg […]

Pierogi z mięsem i żurawiną

Pierogi z mięsem i żurawiną

Czas przygotowania: 90 minut Ilość porcji: 6 Składniki na danie:Pierogi z mięsem i żurawiną - mięso wołowe - 400 g - Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 […]

Toskańskie cappellaci z nadzieniem z dzika

Toskańskie cappellaci  z nadzieniem z dzika

Ten przepis na Toskańskie cappellaci  z nadzieniem z dzika jest autorstwa Marco Ghia – Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i eksperta kuchni włoskiej. Czas przygotowania: 1 godzina Stopień […]

Włoskie kopytka ziemniaczane z pomidorami (GNOCCHI)

Włoskie kopytka ziemniaczane z pomidorami (GNOCCHI)

Przepis na włoskie kopytka ziemniaczane z pomidorami (GNOCCHI) jest autorstwa Marco Ghia – Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej Czas przygotowania: 3 godziny Poziom trudności: […]

Ravioli z dynią

Ravioli z dynią

Ravioli z dynią to przepis autorstwa Marco Ghia – Szefa warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i eksperta kuchni włoskiej Czas przygotowania: 30 minut Poziom: średni Składniki na Ravioli z […]

?>