Przepisy na makaron z kurczakiem, szpinakiem i sosem

Przeczytaj jak zrobić zapiekanki makaronowe i ziemniaczane a także oryginalne dania z makaronem. Tutaj znajdziesz takie przepisy jak makaron z kurczakiem, makaron ze szpinakiem a także recepturę na klasyczne spaghetti czy carbonara. Nie zapominamy o sosach – aromatyczne pesto czy sos śmietanowy to obowiązkowy dodatek do niektórych przepisów z makaronami. Zapiekanka z ziemniakami i zapiekanka warzywna to przepisy, które cieszą się wielką popularnością także na naszym portalu. Tutaj znajdziesz pomysł na obiad – a Twoja rodzina będzie nim zachwycona!

Aromatyczna tarta z grzybami

Aromatyczna tarta z grzybami

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! Składniki na danie: tarta z grzybami Ciasto: - Masło Ekstra od OSM Piątnica    150g - mąka                                               300g - żółtko                                             2 […]

Rozgrzewający Makaron All’ Amatriciana

Rozgrzewający Makaron All’ Amatriciana

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, podpowiada jak prosto i szybko rozgrzać się w chłodne, zimowe dni. Składniki na danie: Makaron All' Amatriciana 300 gr boczku […]

Capellini nidi z krewetkami i oliwkami

Capellini nidi z krewetkami i oliwkami

Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: łatwy Składniki na 2 porcje: Capellini nidi z krewetkami i oliwkami Makaron Malma Capellini Nidi 200 g Krewetki surowe bez pancerzy 100 g […]

Zapiekanka chlebowa z serem i szynką

Zapiekanka chlebowa z serem i szynką

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.     Zapiekanka […]

Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

Przedstawiamy idealny na jesienny weekend, pyszny i bardzo szybki przepis na tartę z żółtym serem, brokułami cebulą. Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą Składniki: gotowy spód od […]

Łatwy przepis na: Fusilli Alla Rusticana

Łatwy przepis na: Fusilli Alla Rusticana

Składniki na danie: Fusilli Alla Rusticana 200 g makaronu Malma Fusilli 1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 suszone pepperoncino Oliwa z oliwek Pół puszki […]

Przepis na: Rosyjski kulebiak z wołowiną

Przepis na: Rosyjski kulebiak z wołowiną

Ten przepis pochodzi z programu  „Paul Hollywood i miejskie wypieki” (Polsat Food Network). Nie jest to łatwa receptura, każdy kulebiak wymaga nakładu pracy, ale .... znika ze stołu w tempie […]

Spaghetti z owocami morza

Spaghetti z owocami morza

Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:   SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZA Składniki: 320 g spaghetti 500 g świeżych krewetek 1 kieliszek wytrawnego białego […]

Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy  Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym Składniki: - śmietana 18%  „Piątnica”                            250g - Masło Ekstra „Piątnica”                               2 łyżki - makaron […]

Neapolitański przysmak – ciasto ziemniaczane

Neapolitański przysmak – ciasto ziemniaczane

Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca: CIASTO ZIEMNIACZANE   Składniki: 1 kg ziemniaków 80 g masła 80 g startego parmezanu 2 jajka 120 g prosciutto crudo albo salami 100 g […]

1 2 3 8
?>