Przepisy wegetariańskie

Dania wegetariańskie to danie bez dodatku mięsa, inaczej danie jarskie. Tu znajdziesz oryginalne a także tradycyjne przepisy wegetariańskie. Przekonaj się, że kuchnia wegetariańska nie jest monotonna czy nudna. Wegetariańskie dania główne a także zupy czy desery są bardzo różnorodne. Każdy przepis zawiera zdjęcie potrawy. Każdy kucharz – początkujący lub doświadczony – znajdzie coś dla siebie. Zainspiruj się naszymi daniami!

Łatwe koperty szpinakowe z ciasta francuskiego

Łatwe koperty szpinakowe z ciasta francuskiego

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki na danie: Łatwe koperty szpinakowe z ciasta francuskiego - Masło Ekstra ,,Piątnica”                1 łyżka - szpinak mrożony                              500g - […]

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki

Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki   Składniki: 250 g sera morskiego MSM Mońki                                 3 łyżki mąki pszennej                                          2 jajka                                                               . olej do głębokiego smażenia- […]

Zielone naleśniki z purée z warzyw!

Zielone naleśniki z purée z warzyw!

W codziennej diecie zarówno dziecka jak i każdego dorosłego człowieka bezwzględnie powinny znajdować się warzywa i owoce, które dostarczają niezbędne dla organizmu witaminy i składniki mineralne. Często bagatelizujemy […]

Faszerowane papryki na dwa sposoby

Faszerowane papryki na dwa sposoby

Papryki nie bez powodu występują w kolorach jesieni: żółtym, zielonym i czerwonym. To jeden z najlepszych przysmaków o tej porze roku. Warzywa te mają słodki smak z delikatną […]

Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy  Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym Składniki: - śmietana 18%  „Piątnica”                            250g - Masło Ekstra „Piątnica”                               2 łyżki - makaron […]

Neapolitański przysmak – ciasto ziemniaczane

Neapolitański przysmak – ciasto ziemniaczane

Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca: CIASTO ZIEMNIACZANE   Składniki: 1 kg ziemniaków 80 g masła 80 g startego parmezanu 2 jajka 120 g prosciutto crudo albo salami 100 g […]

Przepis na: Kopytka jaglane

Przepis na: Kopytka jaglane

Poniższy przepis pochodzi z książki: „Pokochaj swoje ciało” Dagmary Skalskiej. Kilka porad oraz o samej książce przeczytacie w naszym artykule: Zdrowy detoks ciała i umysłu – jak się do tego zabrać? […]

Lekka sałatka z grillowanego bakłażana

Lekka sałatka z grillowanego bakłażana

Składniki na danie: Lekka sałatka z grillowanego bakłażana 2 placki tortilli 1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr 50 g sera blue 1 bakłażan 1 owoc granatu 300 g mixu […]

1 2 3 8
?>