Dania mięsne

Sprawdzone przepisy na różnego rodzaju dania mięsne – proste, łatwe i szybkie. Nasze przepisy na kurczaka, mięso wieprzowe i wołowe zawsze są udane – a efekt soczysty i pachnący. Proponujemy Wam takie dania z drobiu i mięsa, które zainteresują początkujących kucharzy a także tych bardziej doświadczonych. Każdy przepis jest wzbogacony co najmniej jednym zdjęciem gotowej potrawy. Zobacz także różnorodne dania z mięsa mielonego czy dania z kaczki i gęsi. Setki przepisów na udane mięsiwa czekają tutaj na Ciebie.

Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem

Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem

Składniki na danie: Pikantne skrzydełka z czosnkiem i rozmarynem 1 kg skrzydełek z kurczaka Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr  100 ml syropu klonowego 10 świeżych gałązek rozmarynu 200 ml […]

Pasztet dyniowy z kurczakiem

Pasztet dyniowy z kurczakiem

Składniki na: Pasztet dyniowy z kurczakiem  500 g dyni, pokrojonej na kawałki 500 g piersi Kurczaka Zagrodowego 1 jajo 2 łyżki kaszy manny sól i pieprz oliwa kilka […]

Jarmuż z frankfurterkami po wielkopolsku

Jarmuż z frankfurterkami po wielkopolsku

Dzisiaj przedstawiamy Wam pyszny i prosty przepis na domowy obiad dla całej rodziny, czyli jarmuż z frankfurterkami. Jarmuż z frankfurterkami po wielkopolsku Składniki: - Frankfurterki parzone Gzella                      500g […]

Flaki po rzymsku – Trippa alla Romana

Flaki po rzymsku – Trippa alla Romana

Autorem przepisu jest Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej Składniki na danie: Flaki po rzymsku 0,5 kg flaków gałązka selera naciowego marchewka cebula bazylia mięta […]

Gęś duszona z jabłkami

Gęś duszona z jabłkami

Składniki: 2 udka z gęsi ­  łyżka smalcu 15 g przyprawy do kurczaka Knorr ­  cebula ­  4 jabłka  litr rosołu łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka cynamonu  łyżeczka majeranku  Sposób przygotowania: Gęś umyj i posyp dokładnie przyprawą Knorr, która nada aromatu panierce. Cebulę obierz i drobno pokrój w kostkę. […]

WŁOSKA SALTIMBOCCA – danie z cielęciny

WŁOSKA SALTIMBOCCA  – danie z cielęciny

Autorem przepisu jest Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej Składniki na danie: SALTIMBOCCA  - danie z cielęciny 800 g plasterków cielęciny 180 g prosciutto crudo […]

Udka gęsie duszone w sosie własnym

Udka gęsie duszone w sosie własnym

Przepis autorstwa Adama Chrząstowskiego Składniki na danie: Udka gęsie duszone w sosie własnym 4 udka gęsie ok 300g każde 1 łyżeczka Czosnku mielonego (np. Appetita) 1 łyżka Majeranku (np. Appetita) 1 […]

Leczo z kurczakiem

Leczo z kurczakiem

Składniki na danie: Leczo z kurczakiem • 3 papryki jalapeno, np. marki Kuhne • 1 puszka pomidorów • podwójna pierś z kurczaka • 4 czerwone papryki • 4 żółte […]

Faszerowane papryki na dwa sposoby

Faszerowane papryki na dwa sposoby

Papryki nie bez powodu występują w kolorach jesieni: żółtym, zielonym i czerwonym. To jeden z najlepszych przysmaków o tej porze roku. Warzywa te mają słodki smak z delikatną […]

Przepis na: Rosyjski kulebiak z wołowiną

Przepis na: Rosyjski kulebiak z wołowiną

Ten przepis pochodzi z programu  „Paul Hollywood i miejskie wypieki” (Polsat Food Network). Nie jest to łatwa receptura, każdy kulebiak wymaga nakładu pracy, ale .... znika ze stołu w tempie […]

1 2 3 10
?>