Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą

lkolorowe-świderki-z-krewetkami---fot.lubella

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: dla 4 osób
Poziom trudności: łatwe

Składniki na danie: Kolorowe świderki z krewetkami, limonką i kolendrą

  • 400 g makaronu Lubella Świderki Tricolore nr 15
  • 200 g obranych surowych krewetek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 limonki
  • 50 g masła
  • Mały kawałek imbiru
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • Natka kolendry

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego krewetki, dodajemy posiekany imbir, czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Następnie wyciskamy na krewetki sok z 1 limonki i masło – sos do dania jest już gotowy. Obtaczamy w nim przygotowany wcześniej makaron i przekładamy na talerze.

Potrawę posypujemy kolendrą i dodajemy ćwiartki limonki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (320 głosów, średnia: 4,58 z 5)
zapisuję głos...