Klasyczna i prosta: Sałatka Waldorf

Danie: Sałatka Waldorf opracowane zostało przez Krisa Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Boys Meat Girls na event Biura Rolnego Ambasady USA.

Sałatka Waldorf

Składniki na danie: Sałatka Waldorf

  • Jabłko kwaśne
  • Seler naciowy
  • Sałata lodowa
  • Orzechy włoskie
  • Żurawina suszona
  • Ser Blue
  • Majonez
  • Cytryna
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Jabłko kroimy w większą kostkę, seler na cienkie plasterki. W misce mieszamy jabłko, seler, żurawinę, orzechy, pokruszony ser Blue, majonez i cytrynę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Serwujemy na sałacie lodowej.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (242 głosów, średnia: 4,61 z 5)
zapisuję głos...