Kasza z grzybami

Akosh Kallay – szef kuchni Knorr na Węgrzech i w Czechach prezentuje:

Kasza z grzybami – KUBA

Czas gotowania: 60 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 2 cebule drobno pokrojone
  • 100 ml oleju
  • 2 kostki Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • 200 ml wody
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 liść laurowy
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 2 kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr

Sposób przygotowania:

Namocz grzyby w ciepłej wodzie, a następnie pokrój je na małe kawałki. Cebule podsmaż w garnku na oleju, dodaj grzyby i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Smaż chwilę razem. Dodaj kaszę, zalej wodą, dodaj majeranek, liść laurowy, pieprz i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryte naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż kasza zupełnie „wypije wodę” i stanie się miękka i sucha.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (197 głosów, średnia: 4,59 z 5)
zapisuję głos...