Karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym

 

Karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym

Składniki na danie karkówka z grilla z curry i sosem jogurtowym:

  • – 1 kg karkówki
  • – Przyprawa Grill Karkówka Knorr
  • – 1 łyżka curry w proszku
  • – 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • – 1 ząbek czosnku
  • – pęczek świeżej kolendry
  • – 1 limonka
  • – 100 ml oleju

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 1 cm.
  2. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, curry oraz olej. Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa, a następnie odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.
  1. W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt wraz z posiekanym czosnkiem oraz kolendrą. Dodaj sok z limonki. Sos dopraw do smaku.
  1. Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Serwuj z przygotowanym sosem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (223 głosów, średnia: 4,32 z 5)
zapisuję głos...