Przepis na: Karaibska zupa ziołowa

Karaibska zupa ziołowa

Składniki na danie: Karaibska zupa ziołowa

  • 500 g szpinaku
  • ½ ząbka drobno posiekanego czosnku
  • 375 g okry lub jarmużu
  • 500 ml filtrowanej wody BRITA
  • 2 szalotki
  • 125 g krewetek
  • 1 łyżka stołowa pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżka stołowa skórki pomarańczowej
  • suszony tymianek, sól i pieprz – do smaku

 

Przygotowanie:

Podduś wszystkie składniki (poza szpinakiem i krewetkami) pod przykryciem, w dużym garnku, na małym ogniu, przez około godzinę. Dodaj szpinak około 10 minut przed zakończeniem duszenia. Wymieszaj zupę. Pokrój krewetki i dodaj je do garnka, gotuj jeszcze przez 3 minuty. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku, podawaj tuż po przyrządzeniu.

 

Zobacz także: Grillowane ziołowe krewetki

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (254 głosów, średnia: 4,62 z 5)
zapisuję głos...