Indyjska zupa pomidorowa

Indyjska zupa pomidorowa

Składniki na danie: Indyjska zupa pomidorowa

  • – pomidory w puszce – 2 opak.
  • – mleko kokosowe z puszki – 1 opak.
  • – Bulion na włoszczyźnie Knorr – 1 szt.
  • – woda – 400 ml
  • – cebula – 1 szt.
  • – świeży imbir (3 cm kawałek) – 1 szt.
  • – ząbek czosnku – 2 szt.
  • – papryczka chili – 2 szt.
  • – liść laurowy – 1 szt.
  • – kmin rzymski – 1 łyżeczka
  • – kolendra – pół łyżeczki
  • – garam masala – pół łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Podgrzej olej w dużym garnku. Posiekaj cebulę i czosnek, zetrzyj imbir na tarce. Dodaj do oleju i smaż, aż cebula będzie miękka.
  2. Posiekaj chili. Następnie dodaj do cebuli chili, liść laurowy, kmin rzymski, kolendrę i garam masalę. Smaż przez około 4-5 minut i dodaj pomidory.
  3. Dolej mleko kokosowe i 400 ml wody. Następnie dodaj kostkę rosołową Knorr, by danie było doskonale doprawione.
  4. Gotuj około 15-20 minut, a następnie zmiksuj blenderem. Podawaj z chlebem.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (233 głosów, średnia: 4,49 z 5)
zapisuję głos...