Grillowane szparagi z cheddarem

To doskonałe danie wegetariańskie, które przypadnie do gustu także miłośnikom dań mięsnych. Może być to bowiem także pyszny dodatek do głównego dania.

Grillowane szparagi z cheddarem

Czas przygotowania dania grillowane szparagi z cheddarem: 15 minut
Ilość osób: 4

Składniki:

  • – 12 szparagów
  • – 1 Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
  • – 1 szklanka startego sera cheddar
  • – 100 g pieczarek
  • – pół cytryny
  • – 1/5 łyżeczki soli
  • – pieprz
  • – 5 łyżek wody
  • – 5 łyżek oliwy

Poznaj koniecznie cheebab – bezmięsną i serową wersję kebaba:

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi oczyść, umieść we wrzątku na 3 minuty, a następnie przełóż do wody z kostkami lodu. Wyciągnij je i odsącz.
  2. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą oraz wodą.
  3. Pieczarki pokrój na plasterki i zalej je sosem.
  4. Szparagi piecz na grillu lub ruszcie do momentu, gdy pojawią się na nich ciemne paski. Następnie przekładamy na blachę pokrytą pergaminem, posypujemy startym serem cheddar i zapiekamy do jego rozpuszczenia.

Sprawdź inne przepisy na pyszne przekąski:

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (251 głosów, średnia: 4,69 z 5)
zapisuję głos...