Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Gofry z rukolą i łososiem wędzonym

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 15 minut

Stopień trudności: proste

 

Składniki:

Ciasto:

– 1 szklanka mąki,

– 2 jajka,

– 1 łyżka cukru,

– 1 szklanka mleka,

– 100 g jogurtu naturalnego,

– 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,

– 1 łyżeczka posiekanego koperku,

– 1 łyżeczka przyprawy warzywnej Knorr,

– 100 g Kostki do mięs pieczeniowej Knorr.

Wykończenie gofrów:

– 300 g rukoli,

– 200 g wędzonego łososia,

– 150 g sera typu feta,

– 1 mała cytryna,

– 1 opakowanie francuskiego sosu sałatkowego winegret Knorr,

– 3 łyżki oliwy,

– pęczek rzodkiewki,

– pół łyżeczki Delikatu warzywnego Knorr.

Przygotowanie:

Ciasto:

  1. Z białek jajek przygotuj sztywną pianę.
  2. Pozostałe produkty wymieszaj, pod koniec dodaj ubitą pianę.
  3. Upiecz gofry w uprzednio nagrzanej gofrownicy.

Wykończenie gofrów:

  1. Fetę połącz ze stratą skórką cytryny. Z cytryny wyciśnij też trochę soku, dodaj Delikat i precyzyjnie wymieszaj. Tak przygotowany serek nałóż na gofra.
  2. Umyj rukolę i rzodkiewkę. Następnie pokrój rzodkiewkę i połącz ją z sałatą. By przygotować pyszny sos, dodaj sos sałatkowy, oliwę i trzy łyżki wody.
  3. Sałatę ułóż na gofrze, na wierzch połóż dekoracyjnie uformowany płat łososia.

 

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (195 głosów, średnia: 4,23 z 5)
zapisuję głos...