Pennette Rigate z cukinią, bakłażanem i pomidorkami

pennete rigatePennette Rigate z cukinią, bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi

Liczba porcji: 4

Składniki:

  • Pennette Rigate Pełnoziarniste Barilla – 350 g,
  • Cukinie – 200 g,
  • Bakłażany – 150 g,
  • Pomidorki koktajlowe – 100 g,
  • Oliwa z Oliwek Extra Vergine – 4 łyżki,
  • Czosnek – 1 ząbek,
  • Sól i pieprz – do smaku,
  • Natka pietruszki – do smaku.

 

Przygotowanie:

  1. Obierz bakłażany i pokrój je w cienkie paseczki razem z cukinią. Na patelni z odrobiną oleju podgrzej pomidorki, dodając szczyptę soli.
  2. Na drugiej patelni oliwę zaromatyzuj ząbkiem czosnku, po czym dodaj bakłażany i cukinię.
  3. Gotuj trzy minuty, potem dodaj pomidorki oraz sól i pieprz według własnego smaku.
  4. Ugotuj Pennete Rigate Pełnoziarniste Barilla we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedź, kiedy będą jeszcze twardawe i połącz z warzywami. Ozdób świeżo posiekaną natką pietruszki.

Oceń ten artykuł:

1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek (237 głosów, średnia: 4,51 z 5)
zapisuję głos...